B Hücreli Lenfoma Belirtileri
B hücreli lenfoma belirtileri, beyaz kan hücreleri olan lenfositler üzerinde etki gösteren lenfoma hastalığının çeşitlerinden birisi de B hücreli lenfoma hastalığı olmaktadır. Tanı koyma yaşı 70 yaş dolaylarında olan b hücreli lenfoma belirtileri de tanı ve tedavi aşamasında büyük rol oynamaktadır. Genç erişkin ve çocuk bireylerde oldukça az oranda görülen b hücreli lenfoma hastalığı sistemli semptomlar ile ortaya çıkan ve bir anda belirti vermeyen bir lenf kanseri olmasına rağmen aynı zamanda lenf bezleri üzerinde hızlı bir şekilde büyüyen ve yayılan bir kanser hastalığı çeşidi olmaktadır. B hücreli lenfoma hastalığı çoğu zaman gece başlayan aşırı terleme, aşırı oranda kilo kaybı ve vücudun belirli lenf düğümlerinde şişlikler ile kendisini gösterebilmektedir.
B Hücreli Lenfoma Belirtileri Nelerdir? Nasıl Ortaya Çıkar?
Halk arasında lenf kanseri olarak tabir edilen lenfoma hastalığının türlerinden birisi de b hücreli lenfoma hastalığıdır. Hastalığın vücutta nüksetmeye başlaması ile birlikte b hücreli lenfoma belirtileri de kendisini farklı şekillerde göstermektedir. B hücreli lenfoma hastalığı olan bir kişi gece uyku esnasında aşırı bir terleme şikayeti ile uyanabilmektedir. Terlemenin yanı sıra aynı zamanda kişinin göğüs yanından koltuk altına giden bölge üzerindeki lenf düğümlerinde, boyun bölgesinde ve kasık çevresinde büyük şişlikler meydana gelmektedir. Bu şişlikler çoğu zaman ağrılı olmasa da bazı hastalarda şişlikler ile birlikte ağrılar da meydana gelebilmektedir. B hücreli lenfoma hastalığının belirgin belirtilerinden birisi de aşırı kilo kaybıdır. Eğer kişi son 6 ay içerisinde vücut kilosunun %10’luk dilimini kaybetmiş ise bu durum da belirgin olarak b hücreli lenfoma hastalığını işaret edebilmektedir.
B Hücreli Lenfoma Belirtileri Sonrasında Hastaya Hangi Yöntemler Uygulanır?
Şikayetler doğrultusunda bir çok test ve tetkik yapılarak b hücreli lenfoma teşhisi konulduktan sonra öncelikle uzman doktor hastalığın vücut içerisinde hangi evrede olduğunu araştırır ve hastalığın evresini gözlemler. Ardından tedavi aşaması başlar. B hücreli lenfoma hastalığının tedavi yöntemleri kemoterapi ve radyoterapi olmaktadır. Ancak teşhis konulmuş olsa da b hücreli lenfoma belirtileri doğrultusunda her hastaya aynı düzeyde kemoterapi ya da radyoterapi yöntemi uygulanmamaktadır. Bu tedavi yöntemleri hastanın yaş ve diğer fiziksel özellikleri göre farklılık arz edebilmektedir.