Lösemi Aml 3 Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Lösemi aml 3 nedir? Belirtileri nelerdir? Tipleri nelerdir diye kafamızı kurcalayan pek çok cevapsız soruları hasta ve hasta yakınlarına anlatarak, bu hastalığa çare arayanlara pek çok doktor tarafından bilgi verilmektedir. Lösemi, günümüzde kan kanseri olarak bilinmektedir. Bazı kanserli hücrelerin hızlı ve kontrolsüz ilerlemesi sonucu lenf bezlerinin yardımıyla tüm vücuda dağılmasıdır. Hastalık kötü huyludur. Aniden başlar ve fark etmekte geç kalınıp, tedaviye başlanamazsa ölümle sonuçlanmaktadır. Akut Miyeloid Lösemi, genel olarak lökosit sayımının azalmasına, yüksek ateş, diş etlerinde şişlik ve kanama, burun kanamalarına deri altında morluklar görülmesine, anemi, halsizlik, yorgunluk, nefes darlığı ve eklem ağrılarının yaşanmasına sebep olabilmektedir. Akut ve kronik olarak sınıflandırılan lösemi, hücre tipine göre miyeloid ve lenfoid olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Aynı zamanda akut lösemiler genellikle çocuklarda kronik lösemi ise yetişkinlerde görülmektedir.
Akut Miyeloid Lösemi 3 Nedir?
Lösemi aml 3 nedir? sorusuna alınan cevaplar, kesin olarak bilinmemekte, genetik ya da çevresel faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Enfeksiyonlara karşı savunma aracı olan lökositlerin oluşmasını sağlayan granülosit ve monositler blast denilen genç hücrelerin olgunlaşması sürecinde bağışıklık sistemini koruyarak mikroplarla mücadele ederler. Peki lösemi aml 3 nedir? Bu hücreler olgunlaşamaz, kemik iliği ve kanda birikirler. Bu durum sonucunda vücut mikroplara karşı savunmasız kalır. Trombosit ve anemi saymında azalmayla karşılaşılır. Son yıllarda erken teşhisin her zaman önemini vurgulayan uzmanlar, özellikle fark edildiğinde çocuklarda tedavi aşamasının % 80lere varan başarıyla sonuçlandığını belirtmektedir. Bu kapsamda yapılan pek çok farkındalık projesiyle kanserin üzerinde duran doktorlar erken teşhis için belirtileri iyi bilmek gerektiğini ve erken teşhisin hayat kurtardığının önemini vurgulamaktadırlar.
Lösemi Aml 3 Nedir? Nedenleri Ne Olabilir?
Lösemi kan üreten kök hücrelerden birinin birleştikten sonra gelişmesinde yaşanan aksaklık, duraksama ve hızlı bir şekilde yayılmasıyla başlar. Başlangıç yeri kemik iliğidir. Çoğu hastada haftalarca belirti vermez iken bir anda rahatsızlık başlar. Anemiyle birlikte seyreden halsizlik, yorgunluk, nefes darlığı, vücutta oluşan morluklar, kırmızı döküntüler, sık yaşanan grip ve boğaz enfeksiyonları, iştahsızlık ve kilo kaybı belirti vermeye başlar. Bu sebeple lösemi aml 3 nedir? Akut mu yoksa kronik mi diyerek hastalığın nedenleri araştırılmaya başlanır.