Non Hodgkin Lenfoma 4. Evre
Non hodgkin lenfoma rahatsızlığı lenfatik sistem tarafından kaynaklanan kötü huylu bir rahatsızlıktır. Hastalık vücudun lenfatik sistemin yoğun şekilde olduğu herhangi bir noktasında meydana gelebilir. Bu koltuk altı, kasık ya da vücudun herhangi bir noktasında da çıkabilmektedir. Lenfoma rahatsızlığının diğer bir kolu olan non hodgkin lenfoma da ise yine belli evreler bulunmaktadır. Hastanın sahip olduğu evreler sayesinde hastanın hangi tedavi yöntemlerinin uygulanacağı belirlenmektedir.
Non hodgkin lenfoma hastalığında önemli olan 4.evredir. Non hodgkin lenfoma 4.evre de olan bir hastanın vücudu içerisinde hastalık yoğun bir şekilde görülebilmektedir. Kişinin vücudunda belli doku ve organlara da hastalık sıçramış olabilir. Aynı zamanda da hastalık merkezi sinir sistemi üzerinde de yoğunluk göstermiş olma durumu ise muhtemeldir. Non hodgkin lenfoma 4.evre de olan bir hastanın bir an önce kemik iliği nakli gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kemik iliği nakli sonrasında radyasyon tedavisi uygulanarak tamamen hastalığın yok olması amaçlanmaktadır. Bu açıdan kemik iliği nakli ve kök hücre tedavisi non hodgkin lenfoma 4.evre de olan bir kişi için önemli olmaktadır.
Bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra bir de kişinin bir tedavi daha alması muhtemeldir. Kişi gelişen teknolojik tedavi yöntemleri nedeniyle akıllı molekül yöntemi tedavisini de alabilir. Bu tedavi yöntemiyle birlikte de kişi oldukça rahat bir şekilde hastalıklı hücreleri yok edilmektedir.
Non Hodgkin Lenfoma Belirtileri
Non hodgkin lenfoma belirtileri içerisinde önemsenecek önemli belirtiler bulunmaktadır. Bu hastalık kollarda, bacaklarda, koltuk altında, kasıklarda ve vücudun belli başlı noktalarında şişkinlikler yaratabilir. Karında oluşacak olan non hodgkin rahatsızlığı özellikle de sindirim sisteminin bozulmasına yol açabilir. Sindirim sisteminin bozulmasının yanı sıra bir de hastanın durup dururken yediklerini tamamen çıkarabilir. Sırt ağrıları da genellikle non hodgkin lenfoma rahatsızlıklarında yaşanmaktadır. Akciğer ve solunum yollarına tutulan hastalık nefes alma güçlü geçmeyen öksürüklere de neden olabilmektedir. Sürekli ve geçmeyen bir grip durumunuz varsa da mutlaka doktora giderek bu şikayetleri belirtmeniz gerekmektedir. Bu belirtiler sadece lenfomanın değil başka hastalığında habercisi olabilir.