Lenfoma 4. Evresi
Lenfoma rahatsızlığı lenfosit denilen beyaz kan hücrelerinden kaynaklanmaktadır. Lenfositlerin genel olarak vücut içerisindeki işlevleri ise çok önemlidir. Vücut içerisinde yer alacak olan enfeksiyonlar ve hastalıklarla bu hücreler mücadele etmektedir. Eğer bu hücrelerde yaşanacak bir DNA değişimi ya da herhangi bir sorun yüzünden bu hücreler bir anda hızla büyümeye ve hastalıklı bir hücre haline gelmeye başlarlar. Hücreler daha sonra evrelerine göre ilerleyebilmekte ve hastalık evrelerine göre organlara bile bulaşabilmektedir. Lenfoma rahatsızlığının hangi evrede olduğunu anlamak için biyopsi yapılması önemlidir. Biyopsi esnasında alınan hücrelerin yapısına ve çoğalma durumuna göre hastanın hangi evrede olduğu anlaşılmaktadır. Hastanın hangi evrede olduğu anlaşıldıktan sonra ise önemli olan hastanın, tedavi yönteminin anlaşılması ve tedavi yönteminin yönlendirilmesidir. Tedavi yöntemlerine göre hastanın iyileşme durumu artacaktır.
Lenfoma birinci ve ikinci evre genel olarak hastanın erken evresi diye nitelendirilmektedir. Bu evrelerde başarı oranı ise oldukça yüksek olmaktadır. Ayrıca hastanın üçüncü ve dördüncü evreleri ise ileri evre olarak nitelendirilir. Lenfoma 4.evresinde olan bir hastanın vücudunda lenfoma hastalıklı lenf hücreleri yaygın bir şekilde görülebilir. Lenfoma 4.evresinde olan bu hastanın vücudunun içerisinde bulunan organlarına bile hastalığın yaygınlaşması da doğal bir durum olarak da nitelendirilmektedir. Ayrıca lenfoma 4.evresinde hastanın durumuna göre doktor kemoterapi, radyoterapi ve kök hücre gibi farklı tedavi yöntemlerini belirtmektedir.
Lenfoma 4. Evresi Belirtileri
Lenfoma 4.evre belirtileri içerisinde farklı farklı belirtiler bulunmaktadır. Genel olarak lenfoma 4.evresi belirtileri içerisinde yaygın bir şekilde görülen belirti boğazların şişmesi, griplerin bir türlü geçmemesi ve sürekli grip olma hali, kronik öksürük de lenfoma hastalığının belirtileri arasında yer alabilir. Ayrıca lenfoma hastalığının bir diğer belirtileri ise sürekli olarak gece terlemeleri, ateş ve lenf bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde şişkinlikler de lenfoma rahatsızlığının belirtileri olarak sayılmaktadır. Bu belirtiler kesin olarak lenfoma rahatsızlığına sahip olduğunuz anlamanını taşımamaktadır. Bu yüzden iyi bir doktora belirtilerinizi söyleyip sizin için belli başlı testler yapmasına olanak sağlamanız önemli olmaktadır. Ayrıca bu belirtilerin bazıları bulunup, bazıları da hasta kişilerde bulunmayabilir.